Notícies

El Departament de Sagunt explica a Salamanca el seu projecte per a la detecció de violència de génere en Urgències

  • La iniciativa ja va ser destacada com a exemple de Bones Pràctiques per la Conselleria de *Sanitat Universal i *Salut Pública

València (12.12.19). El Departament de Sagunt ha explicat a Salamanca el seu projecte per a la detecció de casos de violència de gènere en les Urgències hospitalàries. Ha sigut en el marc de la I Jornada de Sensibilització i abordatge davant la violència de gènere, organitzat pel Complex Assistencial Universitari de Salamanca, en el qual han participat Gloria Calero, directora d'infermeria del departament de salut de Sagunt, i Luisa Gutiérrez, adjunta d'infermeria i Responsable d'Igualtat en el departament de salut.

 

Presentació projecte per a la detecció de violència de gènere en Urgències a Salamanca 1

 

Gloria Calero s'ha encarregat d'explicar el projecte i ha recordat que la violència de gènere suposa un *importane problema de salut pública. "Les funcions del personal sanitari inclouen la detecció precoç de casos davant possibles signes de maltractament", entre els quals destaquen els antecedents de lesions freqüents i el reiterat ús dels servici d'urgències.

 

En este sentit, els objectius del projecte posat en marxa des del servici d'Urgències de l'Hospital de Sagunt són la cerca de dones que hagen acudit al servici en diverses ocasions després de patir lesions (contusions, esquinços, luxacions, fractures, cremades, etc.); estudi del seu origen per al cribratge de casos de violència de gènere i la millora de la coordinació entre professionals.
 

 

Presentació projecte per a la detecció de violència de gènere en Urgències a Salamanca 2

La Directora d'Infermeria del Departament ha insistit en la necessitat que "les dones senten que el sistema sanitari és un entorn segur, i que el personal està implicat en la detecció d'este problema i a facilitar solucions".

La Conselleria de *Sanitat Universal i *Salut Pública ja *recnoció este projecte com un cas de bones pràctiques, dins del reconeixement global a "aquelles intervencions i experiències del Sistema Valencià de Salut que han demostrat ser efectives, poden ser transferibles i aporten innovació i millora contínua en el sistema".