Notícies

Barceló anuncia l'ampliació de l'Hospital de Sagunt en 10.000 metres cuadrats i una inversió inicial de 20 milions d'euros

  • La titular de Sanitat presenta el pla director 2019-2029 que dona resposta a les necessitats assistencials en els pròxims 10 anys
  • Barceló: 'Es perseguix planificar un hospital més humanitzat en el qual el 80% de les habitacions siguen d'ús individual'

Saló d'Actes - Pla Director

 

Sagunt (26.02.2019). La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat l'ampliació de l'Hospital de Sagunt en uns 10.000 metres quadrats amb una inversió prevista de, aproximadament, 20.000.000 euros en una primera fase. El termini d'execució serà de 30 mesos.

La titular de Sanitat ha explicat que "esta ampliació, inclosa en el Pla Director 2019-2029 pretén promoure un nou model assistencial que permeta resoldre la gran majoria dels problemes de salut sense necessitat d'ingrés hospitalari".

Barceló també ha destacat que "es perseguix planificar un hospital més humanitzat en el qual el 80% de les habitacions siguen d'ús individual i el 20% d'ús doble".

L'ampliació anunciada es desenvoluparà mitjançant la creació de dos espais nous i elevant en altura diverses zones de l'hospital que permetrà comptar amb major espai en la Unitat de Cirurgia Major Ambulatòria i Hospitalització, la Unitat d'Admissió i Atenció a Pacients i els servicis administratius.

També es contempla una ampliació tant del bloc quirúrgic com del servici d'Urgències, així com la creació d'un nou edifici que albergarà les consultes externes, amb més espai i nombre de consultes.

Així mateix, en l'ampliació també s'ha tingut en compte la millora de l'accessibilitat, la creació de zones enjardinades de fàcil manteniment i mesures d'estalvi energètic com l'aprofitament solar i de l'aigua de pluja entre altres.

El pla director

El pla director que es presenta hui té com a objectiu conéixer detalladament la situació actual de l'Hospital i del Centre d'Especialitats per a proposar una estratègia per al creixement d'una forma adequada a les seues necessitats durant els pròxims 10 anys.

La consellera ha recordat que "a l'inici de la legislatura l'equip directiu del departament va detectar necessitats, mancances i insuficiències que estaven sense solució i sobre la base d'eixa situació s'han anat executant actuacions que han atés eixes necessitats, mitjançant inversions en obres, equipament i recursos humans".

Inversions en el departament

Respecte a l'àrea d'Atenció Primària del departament destaquen les obres de rehabilitació en els Centres de Salut del Puig, Puçol, Faura i Sagunt en la qual han destinat 147.001,9 euros. També destaquen les millores d'Urgències i Emergències en el Centre de Salut Integral de Segorbe.

Així mateix, cal recordar les actuacions mitjançant el Pla d'Intervenció Arquitectònica en Consultoris (*PIAC) a Alfara de la Baronia, Caudiel, Fuente la Reina, Higueras, La Llosa, Matet, Pavías, el Centre Salut Sexual i reproductiva Port de Sagunt, L'*Almardà i el Toro per un total de 245.804,83 euros, que es veuran ampliades durant este any per actuacions que es realitzaran en el Centre de Salut de Puçol i les obres previstes en per al *PIAC II a Canet d'en Berenguer *platja, Canet d'en Berenguer poble, Algímia d'Alfara, Sot de Ferrer, Xilxes *platja i Soneja per un total de 244.313,08 euros.

D'igual mode, també s'han destinat 238.566,78 euros a millorar els equipaments dels centres de salut del departament.

Pel que fa a inversions a l'Hospital de Sagunt, destaquen les adequacions de les sales d'hospitalització de Cirurgia, Traumatologia, i Medicina Interna i especialment la reforma de l'àrea d'Urgències amb la construcció dels nous quiròfans. També destaca la reforma de les sala de Maternitat- Oncologia -Hematologia, on s'han eliminat els nius de maternitat, ampliant habitacions d'ús individual i adequant millor els espais.
 

 

Projecte Pla Director d'Espacis 2019-2029