notícies

El Departament de Sagunt implanta la Unitat d'Hospitalització a domicili per a tots els municipis de la seua àrea i zones de segona residència

  • José Luis Chover ha destacat que es garantix l'equitat dels servicis assistencials a tota la ciutadania "19 anys després de la creació de la Unitat"

Saló actes Sogorb

 

 

Sagunt (21.02.19). El Departament de Sagunt ha implantat la Unitat d'Hospitalització a domicili per a tots els municipis de la seua àrea d'influència, gràcies a l'ampliació de la unitat existent.

Amb la posada en marxa de la nova Unitat es passa a disposar de quatre equips (fins ara hi havia dos) i un dels de nova creació estarà situat en el Centre de Salut Integral de Segorbe, la qual cosa permetrà la cobertura total del Departament.

Tant el Gerent del Departament, José Luis Chover, com l'alcalde de Segorbe, Rafael Magdalena, han mostrat la seua satisfacció per l'ampliació de la unitat que permetrà no sols atendre a tots els municipis, sinó també a les zones costaneres i de segona residència, complint així amb les demandes dels usuaris.

José Luis Chover ha recordat que "dènou anys després de la creació de la UHD hem aconseguit estendre-la a tota la població, garantint així l'equitat dels servicis assistencials a tota la ciutadania".

La Unitat d'Hospitalització a domicili del Departament de Sagunt es va crear l'any 2000 amb l'objectiu d'augmentar la cartera de servicis, disminuir el nombre d'ingressos hospitalaris i donar continuïtat en l'atenció als pacients en el seu propi domicili. Des de la seua creació, este servici ha sigut insuficient per a tota la població a la qual presta cobertura el Departament, ja que abastava els nuclis urbans de les poblacions del Camp de Morvedre, Puçol i El Puig (l'Horta Nord); Almenara, Xilxes i La Llosa (Plana Baixa). Així, territorialment va quedar exclosa en aquell moment tota la comarca de l'Alt Palància, així com els nuclis urbans de les platges i *urbanizacines del Departament; amb l'ampliació es cobrix tot el territori.

Des de la Gerència del Departament, el seu responsable ha volgut també agrair el treball i la implicació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i especialment de la Direcció General d'Assistència Sanitària, "amb els qui hem treballat per a poder ampliar la cobertura".

 

Sobre la UHD

atorga als pacients nivells de diagnòstic i tractament similars als dispensats a l'Hospital a través d'un seguiment intensiu protocolaritzat, al mateix temps que tenen el suport i la calor dels seus familiars en tot moment.

Atén pacients crònics, tractaments pal·liatius, tractaments del dolor, determinats pacients quirúrgics, pacients hematològics i alguns amb quimioteràpia. En definitiva, atén pacients l'estat de les quals no justifica l'estada a l'Hospital però que necessiten una vigilància activa amb intervencions freqüents del personal sanitari.

L'accés a la UHD es promou des de l'Hospital de Sagunt, bé des d'hospitalització per a donar-li l'alta a la UHD o bé des del Servici d'Urgències, així com des d'Atenció Primària.

La continuïtat de cures en la llar té beneficis, no sols físics, sinó també psicològics, ja que permet la recuperació del pacient en trobar-se este dins del seu entorn familiar. A estos avantatges se suma el fet que les cures s'apliquen de manera interdisciplinària pel que el pacient rep un tracte especialitzat i adequat a les seues circumstàncies i necessitats.

L'any 2018, el número de pacients que va atendre la UHD és de 1.264, amb un núm. total d'estades de 8.350. El nombre de visites mèdiques domiciliàries va ser de 1.085 i 2.210 les visites domiciliàries d'infermeria.