NOTICIES

El Departament de Salut de Sagunt organitza una jornada sobre investigació per a promoure l'activitat investigadora entre els professionals

11/06/2024

El Departament de Salut de Sagunt organitza una jornada sobre investigació per a promoure l'activita

  • La trobada tindrà lloc el pròxim 12 de juny en la sala d'actes de l'Hospital de Sagunt
  • L'objectiu és posar en comú el treball investigador i promoure la creació de grups multidisciplinaris

El Departament de Salut de Sagunt ha organitzat la ‘I Jornada d'Investigació de l'Àrea de Sagunt’, que tindrà lloc el pròxim 12 de juny, en horari de 13.00 a 15:00h en la sala d'actes de l'Hospital de Sagunt.

 

La trobada està dirigida al personal dels diferents servicis assistencials del departament amb l'objectiu de posar en comú les seues línies de treball, crear sinergies i promoure la creació de grups d'investigació multidisciplinàries.

 

A través d'esta trobada es pretén també abordar els reptes existents, com l'accés a bases de dades, l'adquisició de programes estadístics o l'optimització dels espais, així com les condicions necessàries per a desenvolupar l'activitat investigadora i desenvolupar estratègies de millora.

 

Com a pas previ a l'organització d'esta jornada, el passat 24 de maig es va organitzar un taller preparatori en el centre hospitalari saguntí. En esta iniciativa va participar personal mèdic, farmacèutic i d'infermeria de Sagunt, a més de personal de les Àrees de Qualitat i Projectes de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio).

 

“L'àrea de Sagunt es caracteritza per un alt nivell de qualitat assistencial en resposta a una demanda de servicis molt elevada, i cada vegada major, a causa del creixent envelliment poblacional i a l'augment demogràfic que es preveu en la zona. Un dels pilars fonamentals de l'assistència és la investigació. Es tracta d'una labor imprescindible en tots els àmbits de la medicina que assegura l'avanç científic i una sanitat eficient”, ha explicat l'internista responsable de la unitat d'Hipertensió de Sagunt, Enrique Rodilla.

                                      

Departament de salut de Sagunt

El departament de salut de Sagunt atén més de 152.000 habitants dels 50 municipis adscrits a este departament.

 

Durant 2023, es van realitzar un total de 248.659 consultes externes, d'elles 152.581 a l'hospital, 79.003 en el Codi Electrònic de Servici Públic i 17.075 en el Centre de Salut Integrat de Segorbe. Així mateix, el nombre d'ingressos hospitalaris registrats van ascendir a 12.571 i, quant a activitat científica, es van realitzar aproximadament 55 publicacions.

 

Cal destacar que, l'Hospital de Sagunt disposa de diverses unitats especialitzades amb acreditació oficial, nacional i internacional, com ara; la unitat de Cirurgia Mamària, de Malalties Autoimmunes, de Reproducció Assistida Humana, de Cirurgia Bariátrica, la de Diabetis, la de Coloproctologia, la d'Insuficiència Cardíaca, la d'Hipertensió, la d'Asma i la unitat de Pneumologia Intervencionista.

Compartir

Galeria d'imatges