La unitat de Cirurgia Bariátrica de l'Hospital de Sagunt realitza la primera intervenció amb la tècnica SADI-S
02/06/2024
• Un important avanç en esta pràctica quirúrgica per a poder oferir als pacients d'esta unitat el millor tractament possible
La unitat de Cirurgia Bariátrica de l'Hospital de Sagunt ha realitzat la primera intervenció amb la tècnica SADI-S marcant així una fita per al departament de salut de Sagunt. Un procediment complex que promet millorar significativament el tractament de pacients amb obesitat severa.
La Single Anastomosi Duodé-Ileal bypass with Sleevegastrectomy, més coneguda per les seues sigles com a tècnica SADI-S,és una variant simplificada de l'encreuament duodenal, que implica una sola anastomosi (connexió) entre el duodé i l'ili,limitant la zona d'absorció de nutrients a uns 300cms.
Este procediment, indicat en pacients amb una obesitat extrema, té millors resultats a mitjà i llarg termini respecte al bypass i permet uns avantatges respecte a l'encreuament duodenal, ja que a part de reduir el temps quirúrgico en la intervenció, minora les possibilitats de fugida i evita l'obertura del mesenteri i les probabilitats que es desenvolupen hèrnies internes després d'ella.
Esta cirurgia ha sigut realitzada per primera vegada amb gran èxit a l'Hospital de Sagunt durant este mes i ha sigut duta a terme pels responsables de la unitat, el Dr. Andrés Frangi i el Dr. Rodolfo Rodríguez tutoritzats pel Dr. Javier Osorio, de l'Hospital Clínic de Barcelona i expert en la tècnica, suposant així un gran avanç per a este hospital.
Així mateix, la unitat de Cirurgia Bariátrica de l'hospital saguntí ha evolucionat notablement en termes d'infraestructures i personal especialitzat des de la seua creació en 2017, aconseguint grans avanços en l'especialitat com la introducció de la cirurgia laparoscòpica en 3D i, renovant des de fa 3 anys, la certificació ISO 9001:2015, garantint així la qualitat dels seus processos de gestió.
Amb més de 600 pacients atesos i 320 operacions realitzades, la unitat ha tingut un impacte significatiu en la reducció de la prevalença de l'obesitat i malalties relacionades a la regió. L'espera per a la cirurgia s'ha reduït de 5 anys a aproximadament 18 mesos, millorant la qualitat de vida dels pacients.
El coordinador de la unitat de Nutrició i Cirurgia Metabòlica i de l'Obesitat de l'Hospital de Sagunt, el Dr.Andrés Frangi, ha destacat que “el principal objectiu de la unitat és complir amb els estàndards de qualitat de la Societat Espanyola de Cirurgia de l'Obesitat. Realitzant un enfocament multidisciplinari en el tractament de l'obesitat i assegurant una cirurgia segura i d'alta qualitat”. “Estem molt satisfets amb els resultats obtinguts; però volem continuar avançant, ja que el departament de salut de Sagunt està a l'avantguarda quant a tècniques quirúrgiques de Cirurgia Bariátrica i volem anar a més”, ha afegit el coordinador.
Esta unitat, bolcada a aconseguir els millors resultats per als seus pacients, realitza contínuament formacions en procediments quirúrgics per a obesitats extremes, com és la tècnica SADI-S, tècnica en la qual s'aprofundirà en la ‘Jornada de Cirurgia Bariátrica en Directe’ organitzada per la unitat i que tindrà lloc a l'Hospital de Sagunt el pròxim 22 d'octubre.
Respecte a esta jornada el doctor Frangi ha anticipat que serà “una completa formació que reafirmarà el treball que des de fa anys desenvolupen en esta unitat”.“El pròxim 22 d'octubre realitzarem unes jornades de cirurgia bariátrica en SADI-S en directe al nostre hospital amb la finalitat d'apostar per la innovació i demostrar que un grup ben format pot brindar un tractament, en este cas quirúrgic, de la mateixa qualitat i amb la mateixa seguretat independentment de la grandària de l'hospital en el qual s'exercisca”, ha explicat Frangi.