NOTICIES

La unitat de Coloproctologia de l'Hospital de Sagunt ha sigut certificada com a unitat avançada per oferir una atenció d'excel•lència

06/06/2024

La unitat de Coloproctologia de l'Hospital de Sagunt ha sigut certificada com a unitat avançada per

  • Es tracta d'un reconeixement de l'Associació Espanyola de Coloproctologia a la qualitat assistencial, docent i investigadora
  • Esta unitat es convertix en una de les 44 unitats acreditades en l'actualitat en tot el territori nacional

La unitat de Coloproctologia de l'Hospital de Sagunt ha sigut reconeguda per l'Associació Espanyola de Coloproctologia mitjançant una certificació que acredita el seu nivell de qualitat per l'atenció sanitària d'excel·lència que oferix.

 

En concret, esta associació concedix este certificat, exprés i públic, dins del programa d'Acreditació d'Unitats de Coloproctologia i que, a més de valorar la qualitat del servici, suposa un impuls per a la millora de l'assistència que presta.

 

De fet, amb este reconeixement, la unitat de l'Hospital de Sagunt es convertix en una de les 44 unitats acreditades en l'actualitat en tot el territori nacional, i en la 42 que rep esta certificació en un hospital públic.

 

La gerent del departament de salut de Sagunt, Ana Peiró, ha destacat que “l'acreditació no significa una fi en si mateixa, sinó un procés dinàmic, continu i evolutiu”.

 

Compliment d'estàndards de qualitat

La Unitat de Coloproctologia del departament de salut de Sagunt ha rebut este segell de qualitat després d'haver-se avaluat, al llarg de dos anys, el compliment dels estàndards de qualitat i bones pràctiques.

 

Els criteris per a mesurar i realitzar esta avaluació se centren en aspectes com els mitjans humans i materials; formació continuada, aprenentatge i docència; investigació, publicacions i comunicacions; conferències i participació en taules redones; així com evidències relacionades amb una activitat sanitària integral i evidències relacionades amb les urgències.

 

La Unitat de Coloproctologia forma part del servici de Cirurgia, està dirigida per la doctora Amparo Solana i es troba formada per quatre cirurgians que treballen de manera multidisciplinària amb altres especialitats de l'hospital: Medicina digestiva, Oncologia, Anestèsia, Ginecologia, Urologia i Rehabilitació.

 

Esta unitat s'ocupa de diagnosticar, tractar i fer el control posterior de totes les malalties de còlon, recte i anus des del punt de vista mèdic i, sobretot, quirúrgic tant en patologies benignes com malignes.

 

Certificació d'excel·lència

El programa d'acreditació, instaurat a Espanya en 2014, suposa una exigent recollida d'informació detallada de l'activitat de la unitat que opte a ella durant un període de dos anys, tant en l'àmbit assistencial, com en el docent i investigador.

 

Les dades i evidències, justificats documentalment, s'emmagatzemen en una base de dades en línia per a ser posteriorment revisats per un avaluador extern de l'Associació Espanyola de Coloproctologia que, després d'auditar la base de dades, comprova la seua veracitat mitjançant una visita presencial.

 

En el cas de l'Hospital de Sagunt, esta auditoria ha sigut realitzada per la doctora Ana Mª García. Les dades han sigut excel·lents en infecció del lloc quirúrgic, dehiscència anastomòtica, mortalitat i marge circumferencial en el càncer rectal.

 

La gerent del departament ha conclòs que es tracta “d'un reconeixement exprés i certificació de la qualitat de les instal·lacions del centre i de les tècniques diagnòstiques i terapèutiques, a més de la formació i activitat quotidiana de l'equip humà de la unitat, i de la seua implicació docent i investigadora, que garantixen actuacions amb rigor científic”.

Compartir

Galeria d'imatges